RSS Koken met meij

  • Groenten in een wrap of pasta 9 mei 2022
    Basis groenten!Wanneer je een drukke week voor de boeg hebt en je al weet dat er weinig tijd is voor een verse gezonde maaltijd is dit een goede tip!Ingrediënten:1/2 venkel1 Ui (rood of wit)1 Courgette1 Aubergine2 teentje knoflook2 puntpaprika's250 gram zoete aardappelBlikje tomatenblokjes (fan van Lidl)Bereiding:Start met alle groente in blokjes te snijden. Wacht nog even […]
    Jon
  • Grof gesneden groente in appelazijn met kookroom 28 april 2022
    Grote rode ui, gesneden in grote stukken8 wortels, een courgette, grote pastinaak, een puntpaprikaSnijd ze een grote repen van 2 cm breed en zo'n 8 cm langDoe bovenstaande groente (zonder de ui) met een klein blikje kikkererwten (150 Gr) in een kom en giet er een kop appelazijn bij, schep het door elkaar, laat de […]
    Jon
  • Bataat- (zoete aardappel) pastinaaksoep 2 februari 2022
    2 Bataten, geschild en in kleine blokjes3 pastinaken, geschild en in kleine blokjes1 grote rode ui, gesnipperd800 ml groentebouillonDe ui fruiten in de soeppan met olijolie. Bataat en pastinaak 10 minuten mee bakken. De bouillon toevoegen en aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten door koken, totdat de groenten zacht zijn.Peper en zout toevoegen. […]
    Kookmeij
  • Feta dip 2 februari 2022
    200 gr feta blok100 ml yoghurt Griekse stijl1 citroen/limoen sap1 theelepel gevriesdroogde oreganowat gesneden chilipepers uit een potjeDoe dit allemaal in een kom en maak er met een staafmixer een smeuïge massa van.Zet de dip een avond van tevoren in de koelkast voor een stevige fetadip
    Kookmeij
  • Pastasalade met pestodressing 11 juli 2021
    Pastasalade met pestodressing (4 pp)Een recept van Yvette van Boven voor een lekkere pastasalade (hier en daar wat aangepast).300 gram casarecce of orechiette1 ui, gesnipperd2 tenen knoflook, gehakt2 courgettes, in heel kleineblokjes3 eetl. olijfolie400 gram snijbonen/sperziebonen, in stukjes van 1 cm40 gram pijnboompitten (zakje), geroosterd in een hete koekenpan125 gram groene (pesto-) olijven, zonder pit, […]
    Kookmeij
  • Mosterdsoep 6 juli 2021
     MosterdsoepSmelt een flinke kluit roomboter in een pan.Bak daarin een grote fijngesnipperde sjalot en twee knoflookteentjes.Neem het van het vuur en laat het iets afkoelen.Strooi door een theevergietje twee flinke eetlepels bloem en roer/klop de bloem door de botermassa.Zet terug op een matig vuur (langzaam aan) en voeg beetje bij beetje 2 cl witte wijn. […]
    Kookmeij
  • Lasagne met pompoen, fijngesneden groente en tomatenblokjes 30 januari 2021
    Maak de saus  met fijngesneden groenten: 1 rode ui, 4 wortelen, een schil van een venkel, bleekselderijstengel, courgette, puntpaprika, flink wat kastanjechampignons, citroenschil, gember.Kruiden: rozemarijn, verse tijm, oregano, basilicum, salie (snufje), dragon.Peper, tabasco.Afblussen met een scheutje witte port.Bouillonblokje porcini (Star), dit bevat voldoende zout.Twee blikjes/pakjes tomatenblokjes toevoegen.Wat honing om de tomaten wat af te vlakken.Snijd […]
    Kookmeij
  • Pompoencake 30 januari 2021
    Lekkere gezonde pompoencakeIngrediënten:(Fles)pompoen2 (overrijpe)bananen 4 eierenDadels (8 of naar smaak)*100 gr havermout 100 gr boekweitmeelKaneel of koekkruidenBakpoeder*Noten na smaak, ik heb pecannoten gebruikt.Een hele (fles)pompoen (zonder schil) in blokjes met olijfolie 40 min in de oven op 200°C.Daarna in de blender met alle ingrediënten en mix het tot een mooi beslag.Doe het cakebeslag in een ingeoliede cakevorm. Als […]
    Jon
  • Prei met aardappeltjes, tomaten, achterham, gorgonzola en jonge kaas 8 januari 2021
    p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px '.SF UI Text'; color: #454545} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 17.0px '.SF UI Text'; color: #454545; min-height: 20.3px} span.s1 {font-family: '.SFUIText-Regular'; font-weight: normal; font-style: normal; font-size: 17.00pt} Prei met aardappeltjes, tomaten, achterham, gorgonzola en jonge kaasVerwijder van twee preien, de groene houtige delen en boven- […]
    Jon
  • Kippendijen in mosterd, honing en kookroom (4 personen) 28 december 2020
    Kippendijen in mosterd, honing en kookroom (4 personen)Een dag vooraf maken.Verwijder grote stukken vet en vel dat nog is blijven zitten.4-6 kippendijen aanbakken in olijfolie, 2 min om en om in een braadpan en onbedekt wegzetten (als je ze afdekt, verliezen ze te veel vocht).Bak het weggesneden vet nog wat mee in de olijfolie en […]
    Jon