Hair today, gone tomorrow
De zaal is met rijen stoelen verdeeld in twee helften. De rechterhelft is redelijk bezet, in de linker zit in het midden één man. Het publiek bestaat uit gedetineerden van een penitentiaire psychiatrische inrichting. In die tijd speelt onze bluesband regelmatig in penitentiaire instellingen. Vaak bij een jaarlijkse barbecue.
Hair today, gone tomorrow, zingt Tyree Glenn Jr, zoon van Evans Tyree Glenn, Amerikaanse trombonist bij Louis Armstrong en Duke Ellington. Tyree is een olijke baas en altijd in voor een geintje.
Het publiek zit er wat ongeïnteresseerd bij. "How are you doing", vraagt Tyree de rechterhelft. Geen reactie. "What's with him, don't you like him". Het publiek draait het hoofd naar de man in het midden. "Or does he smell?" Rumoer in de rechterhelft, de man staat op en verlaat de zaal. In de pauze maakt Tyree het goed met een cd.
Een gespierde knaap vraagt of hij een nummer mee mag drummen. Zijn persoonlijke begeleider knikt: hij oefent elke week, erg fanatiek. Het is duidelijk, dat we hem beter niet kunnen teleurstellen.
Tijdens het nummer stampt de jongeman er lustig op los en probeert alles te raken wat voor hem staat. Het valt niet mee om het ritme erin te houden.
Give him an other 20 years, roept Tyree de jongen na als deze het podium verlaat. Het is even stil. Het publiek kan de grap waarderen en lacht. De jonge drummer draait zich om naar Tyree, balt zijn vuist en glimlacht.
Hair today, gone tomorrow.

Tyree Glenn Jr.
Tyree Glenn met Greyhound Blues Band

Evans Tyree Glenn met Louis Armstrong in een komische sketch | Cheesecake

Evans Tyree Glenn en Louis Armstrong in That's My Desire